Pöhinää ilmassa (2/2018)

Kuvituskuva ei liity tapaukseen muutoin kuin että se on lentokone.

Laskuvarjourheilijana olen useamman kerran kuullut sanonnan: ”Pessimisti ei pety, mutta optimisti hyppää enemmän”. Vaikka olisi tymääkin tiedossa, kannattaa kentälle mennä päivystämään; eihän sitä ikinä tiedä, josko sittenkin pilviverho repeäisi? Sanonta kuvaa hyvin myös lehtemme alkutaivalta: pessimistejä tuntui kentän laidalla riittävän, mutta optimisteina kävimme haasteiden kimppuun. Suurin vaikeus, mitä tiellemme povattiin, oli pätevien avustajien löytäminen.

Mistä aiomme niitä löytää?

No, avustajia löytyi aika helposti ja nyt neljännen tuotantokauden alkupuolella vielä lisää. Olemme värvänneet pari uutta kirjoittajaa ja yksi entinenkin antaa pian kynänsä jälleen sauhuta. Olli Borg vapautui vuodenvaihteessa Ilmailu-lehden päätoimittajan tehtävistä ja liittyi lehtemme avustajakaartiin, ja ennen minun aikaani lehteen kirjoittanut ja kirjoituksillaan vilkastakin mielipiteenvaihtoa herättänyt Peter Tähtinen onkolmisen vuotta pitänyt jalat tukevasti maassa tämän lehden osalta, mutta palaa kirjoittajaksi seuraavasta numerosta alkaen. Pertti Virtanen puolestaan eläköityi Lentotekniikkaa-palstan kirjoittajan roolista, ja hänen saappaissaan jatkaa Suomen Ilmavoimamuseossa Tikkakoskella avustavana konservaattorina työskentelevä Antti Lappalainen, joka myös etevänä pienoismallinrakentajana tunnetaan. Lappalainen rakentaa lehden sivuilla vuoden kuluessa muovimallin, joka valmistuttuaan tulee lehden omistukseen ja arvotaan vuoden lopussa kaikkien lehden tilanneiden kesken. Muovimallin rakennustekniikan lisäksi tutuksi tulee myös esikuvan käyttö ja historia ilmavoimissamme. Palstan nimikin vaihtui ollen nyt ”Pienoismallitekniikkaa”.

Näistä rekrytoinneista huolimatta kaipaamme lisää avustajia ilmailun eri osa-alueilta. Orastava nousukausi näkyy maanteillä lisääntyneen rekkaliikenteen lisäksi myös lehdessämme etenkin harrasteilmailupuolen kirjoittajapulana. Tuntuu, että kaikki ovat ”oikeissa töissä”, eikä vapaa-ajalla ole aikaa tai mielenkiintoa tarttua kynään. Jos tunnet mielenkiintoa ilmailuaiheiden kirjoittamiseen ja/tai kuvaamiseen, ota toki yhteyttä. Siivet-lehteen kirjoittamalla et välttämättä rikastu, mutta pääset mukaan hyvään porukkaan.

Siivet 2/2018: http://siivet.fi/lehdet/2-2018/

Ilmailuterveisin,
Taneli Äikäs
päätoimittaja

Tilaa lehti täältähttps://siivet.fi/tilaa/

Siivet-lehden ilmailuvideoita osoitteessa www.youtube.com/user/Siivet1986

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *