Malmilaiset valmistelevat muutoksenhakua Ympäristöministeriön Malmi-hylsyyn

Malmi - Helsingin lentoasema

Malmin lentoaseman ystävät ry on vuonna 2015 esittänyt Malmin lentoaseman suojelemista kokonaisuutena. Yhdistyksen ELY-keskuksen hylkäävästä päätöksestä tekemä valitus on ollut viimeksi käsittelyssä ympäristöministeriössä, jonka päätös on nyt valmistunut yhdistyksen kannalta kielteisesti.

Malmin lentoaseman ystävät ry valmistelee muutoksenhakua heti, kun koko päätös on saatettu virallisesti yhdistyksen tietoon. Julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan ympäristöministeriön päätös on laajalti perusteltu ja siihen perehdytään tarkkaan.

Erityisesti muutoksenhaussa tutkitaan päätöksen laillisuusperusteita: MLY:n valitus on perustunut oikeudellisiin kysymyksiin. Ministeriön päätöksen perustelut tulee tutkia Suomen oikeuskäytännön ja lakien kannalta hallinto-oikeudessa.

Asia tulee todennäköisesti etenemään korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Lisätietoja: https://www.malmiairport.fi/

Lisää aiheesta

LÖIKÖ LVM VIIMEISEN NAULAN MALMIN ARKKUUN?

MALMIN LENTOASEMA ON SUOMEN SUOSITUIN KUNTALAISALOITE – ALLEKIRJOITA SINÄKIN, HELSINKILÄINEN

TAITOLENNON SM-KILPAILUT SUJUIVAT HIENOSTI – YLEISÖ SAAPUI MALMILLE SANKOIN JOUKOIN

MAAILMANPERINTÖASIANTUNTIJAT TYRMÄÄVÄT MALMIN ASUNTORAKENTAMISEN

Lue myös: MALMIN LENTOKENTÄN MERKITYS SUOMEN ILMAILULLE

Suurin yksittäinen  toimijaryhmä  Malmilla ovat ilmailuyhdistykset. Siellä pitää kotipaikkaa kuusi kouluttavaa yhdistysmuotoista ilmailukerhoa: MIK, MILK, ESMO, PIK, FLK ja KILA. Näillä kerhoilla on yhteensä noin 2000 jäsentä, jotka lentävät pääasiassa vuokraamalla yhteisomistuksessa olevia kerhokoneita. Kerhoilla on omat koulutusorganisaatiot ja koulutusohjelma sekä omaa huoltotoimintaa. He kouluttavat vuosittain kaikkiin yleisilmailun moottorilentämisen lupakirjoihin ja ylläpitävät lentäjien lupakirjojen voimassaoloa jatkoja kertauskoulutuksella sekä tarkastustoiminnalla.